Ganoderma

 a Gyógynövények Királya


A Ganoderma gombafaj története 5000 évre nyúlik vissza. Az ősi Kínában a gyógyhatású szerek között a Ganoderma olyan sikeresnek bizonyult, hogy hatékonyságát hitelesen bizonyítják a legrégibb, 2000 évesnél régebbinek tartott kínai orvosi leírások. Ebben 365 féle gyógynövényt írtak le és osztályoztak.

A Ganodermát a legjobbak között is a legkiválóbbnak nyilvánították. Már a Han dinasztia idején (Kr. e. 200-tól Kr. u. 200-ig) lingzhi néven említik. A dinasztia tagja, Wu császár e gombában a halhatatlanság egyik eszközét látta és ezért a palota falain belül tartotta.
A Ganoderma a kínai leírásokban olvasható előkelő besorolását nem a jó hírnév szimbolikus fontosságának, hanem mellékhatások nélküli egészség helyreállító/megőrző hatásának köszönheti.

A kínaiak a gyógynövények királyának tartják, mivel folyamatosan fogyasztható és hosszú, egészséges életet tesz lehetővé.

A kínai és külföldi tudósok által végzett legújabb kutatások, a párhuzamosan végzett analitikai vizsgálatok, valamint a kórházakban, egyetemeken és gyógyszergyárakban szerzett klinikai tapasztalatok minden kétséget kizáróan bizonyítják a Ganoderma nagyfokú hatékonyságát.

2000 év után a Ganoderma reflektorfénybe került, mint a szervezet élettani működéseit normalizáló különleges tápanyag. Az ősi gyógyhatású szerek iránt érdeklődő modern kutatók Japánból, Kínából, Tajvanról, Malajziából, Indiából, Thaiföldről, Indonéziából, Vietnámból és az Egyesült Államokból származnak.

A japán és a kínai kutatók vezették a kutatásokat, és laboratóriumi kísérleteikkel, illetve klinikai tapasztalataikkal bizonyították a Ganoderma gomba értékét. Kimutatták, a Ganoderma gomba összetevői milyen kiváló élettani hatással vannak a szervezet működésére és ezáltal az egészségre. A gyógynövényekben található alkotóelemeket együttesen "tápláló anyagoknak" nevezték el.

A Ganoderma biológiailag aktív alkotóelemei:

1) Poliszacharidok
Fő funkcióik:
a) Javítja immunrendszer hatékonyságát
b) Antioxidáns hatású
c) Csökkenti a koleszterin-szintet

2) Triterpének
Fő funkcióik:
a) Csökkentik a koleszterin-szintet
b) Mérséklik a magas vérnyomást
c) Nyugtató hatásúak, és növelik a stressz tűrő képességet

3) Adenozin
Fő funkciói:
a) Gátolja a vérlemezkék összetapadását
b) Javítja a vérkeringést
c) Erősíti az idegrendszeri funkciókat

4) Szerves germánium
Fő funkciói:
a) Javítja a sejtek oxigénellátását
b) Javítja az immunfunkciók hatékonyságát

A ganoderma kiterjedt és kúraszerű alkalmazása támogatja az immunrendszer működését, segít a leromlott egészségi állapotú betegek gyógyulásában, kiemelt jelentősége van a gyomor-, a vastagbél-, a máj- és a hasnyálmirigyrák kiegészítő kezelésében és a kemoterápia mellékhatásainak kivédésében.

Publikációk sora bizonyítja, hogy alternatív adjuvánsként használják leukémia, karcinóma, hepatitis és diabetes betegségek esetén. A legtöbb esetben azonban hiányoznak az elfogadható bizonyítékként szükséges kontroll vizsgálatok.

Az utóbbi évtizedben már egyre több igényes beszámoló közlemény jelenik meg a terápiás alkalmazhatóságról. Számos preklinikai és klinikai vizsgálat számol be farmakológiailag igazolt hatásokról.

A publikált adatok immunmoduláns, érelmeszesedés-gátló, gyulladásgátló, fájdalomcsillapító, kemopreventív, radioprotektív és antitumor aktivitásokról nyújtanak tájékoztatást, de olyan hatásokról is beszámolnak, miszerint elősegíti az alvást, csökkenti a véralvadást, vércukorszintet, a vér lipidtartalmát, továbbá májvédő, gyomorfekély ellenes, antioxidáns, szabadgyökfogó, öregedést gátló, sőt antibakteriális és antivirális (ide értve HIV-ellenes hatását is).

Mindezek mellett tudnunk kell, hogy a ganoderma nem gyógyszer, hanem táplálék. Hozzájuthatunk kapszula formájában és kiegészíthetjük vele a napi táplálkozásunkat.


A pecsétviaszgombával kapcsolatban bővebb felvilágosítást és kiterjedt irodalomjegyzéket találhatsz az alábbi kiadványokban:A Pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum). Összeáll. Dr. Szabó László Gy., Dr. Babulka Péter, Fődi Attila. Budapest : DXN Europe Kft., 2011. 30 p.Dr. Lelley, Jan: A gombák gyógyító ereje: Mikoterápia az egészség szolgálatában.Ford. Dr. Lelley János. Budapest : Mezőgazda Kiadó, 1999. (Die Heilkraft der Pilze). 155 p. ISBN 963 9121 74 6

Lapozd át az online füzetünket!


A legnagyobb ganodermás vállalat

A DXN Ganoderma gomba ültetvénye egy 70 hektáros területen található biofarm. Ez a legnagyobb ültetvény Malajziában, és megfelel a MS ISO 14001:2004 szabványnak, melyet a Lloyd's Minőségbiztosítótól 2000-ben kapott oklevél tanúsít. 2007-ben Malajzia Mezőgazdasági Minisztériuma akkreditálta a DXN Lingzhi ültetvényt a Malajziai Biotervbe, tanúsítva, hogy megfelel az MS1529:2001 szabványnak és az Okleveles Bioültetvényekkel szemben támasztott követelményeknek.

A DXN Ganodermája más, mint a piacon kínált többi Ganoderma. A DXN nem idegen termelőktől felvásárolt, vagy szabadon termett gombával dolgozik, hanem maga termeszti a Ganodermát a fent említett biofarmon. A Malajziában élő több mint 200 féle Ganoderma fajta közül Dr Lim, a DXN alapítója és elnöke, valamint tudós munkatársai kiválasztották azt a hatot, amelyek az emberi szervezet számára a leghatékonyabb bioaktív összetevőket tartalmazzák. Majd a 6 kiválasztott fajtából is kiválogatták a legjobb példányokat és azokat zárt, függesztett technológiával termesztették tovább. A 23 évi szelekció eredménye, hogy a DXN Ganodermája ilyen nagyon hatékony.

A DXN "One Dragon" koncepciója

A DXN-nél az egész folyamat - a termesztéstől, a feldolgozáson át a forgalmazásig - a gyártó kezében van, szigorú ellenőrzés mellett. Ez biztosítja a Ganoderma és a többi termék tisztaságát, kiváló, és állandó minőségét.

A DXN a termesztett gombát és a többi saját termesztésű alapanyagot gyáraiban, maga dolgozza fel. A DXN Ganoderma gombát feldolgozó gyárában a legkorszerűbb berendezésekkel és saját fejlesztésű technológiával, szigorú minőség ellenőrzés mellett dolgoznak. Ez az első Ganoderma feldolgozógyár Malajziában ami megkapta a Lloyd's Minőségbiztosítótól az MS ISO 9001 2000 oklevelet. A legelsők között kapta meg a Good Manufactoring Practice (Jó Gyártási Gyakorlat) oklevelet a Maláj Egészségügyi Minisztérium Nemzeti Gyógyszerészeti Hivatalától.


A Ganoderma: étrend-kiegészítő

A gombából nyert kivonat, a Ganoderma. Kínában a hivatalos gyógyszerkönyvben szerepel, Amerikában és Európában, így Magyarországon is, étrend kiegészítőként van forgalomban, vagyis nem gyógyszer. Olyan élelmiszer, amely a hagyományos étrend kiegészítését szolgálja, és koncentrált formában tartalmaz tápanyagokat valamint táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat. A Ganoderma 400 biológiailag aktív összetevőt tartalmaz. Ezek a bioaktív anyagok nem közvetlenül egy-egy betegségre, vagy kórokozókra vannak hatással, hanem a méreganyagok a szervezetből való kiürülését segítik elő, és gazdag tápanyagforrásként a szervezet kiegyensúlyozott működését támogatják. Ezáltal a szervezet képes egyensúlyba kerülni, és maga leküzdeni a betegséget, illetve a kórokozókat.

A méregtelenítéshez nélkülözhetetlen a megfelelő mennyiségű víz elfogyasztása is!

Folyamatos fogyasztás esetén a Ganoderma biológiailag aktív összetevői lassítják az öregedést, segítik a szervezet kiegyensúlyozott működését, és annak megőrzését, támogatják az immunrendszer működését, normalizálják a vérnyomást, növelik a vér oxigén felvevő képességét, és segítik a betegségből lábadozó szervezet felépülését. A daganatos betegségek esetén alkalmazott kemoterápia mellékhatásainak enyhítésére a Ganoderma étrend kiegészítők adjuvánsként (kiegészítő, támogató kezelésként) alkalmazhatók.

A Ganoderma lucidum gomba fiatal és idősebb példányai részben eltérő arányban tartalmazzák az értékes, biológiailag aktív anyagokat. Ezért a DXN a 14 napos gomba micéliumából és a 90 napos gomba, spórákat is tartalmazó termőtestéből is készít Ganodermát. A két készítmény egymást kiegészíti, folyamatos, együttes alkalmazásuk ajánlott.

Összeállította: Dr. Fodor András Attila, a korábban Ferihegyi Repülőtér Állategészségügyi Határállomás vezetője, jelenleg független szakértő - Tudományos lektor: Dr. Farkas Anikó (PhD), a növénytermesztési és kertészeti tudományok doktora, egyetemi docens


Hol kapható? Hogy jutok hozzá?

A DXN webáruházában megvásárolható a Ganoderma kivonat akár kedvezményes áron is. Regisztrálj Törzsvásárlóink közé és vásárolj a fogyasztói árnál 20%-kal olcsóbban!


A fenti információkat ismeretbővítés céljából közöljük. Orvosi kutatásokra, vagy a hagyományos keleti gyógyítás tapasztalataira történő hivatkozások nem tekinthetők a részünkről semmilyen egészségre utaló állításnak, és nem tekinthetők semmilyen étrend kiegészítő, termék, vagy hatóanyag reklámjának. Az itt közölt tartalom nem tekinthető öngyógyításra való felhívásnak. Az öndiagnózis és az öngyógyítás egészségügyi kockázatokat rejt magában. Az étrend kiegészítők fogyasztása nem helyettesítheti az egészséges életmódot, a változatos, kiegyensúlyozott táplálkozást, és a rendszeres testmozgást. Betegség esetén forduljon orvoshoz!

A DXN termékeinek minősége teljesen megbízható, fogyasztásuk biztonságos, azokat az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet notifikálta.