Maca Vita kávé

2019.10.20

A közkedvelt Maca Vita Cafe visszatért! Egy kis fazonigazítás után az európai piac igényeinek megfelelően instant kávéport, Ginszeng-port, Maca (Lepidium meyenii) port és Ganoderma-kivonatot tartalmaz. Az élvezeti értékét cukor és növényi eredetű tejszín növeli.

Összetevők: cukor, növényi eredetű tejszín, instant kávépor, Ginszeng-por, Maca (Lepidium meyenii) por, Ganoderma-kivonat

Cukrot tartalmaz. Nem tartalmaz mesterséges színezőanyagot és tartósítószereket.

A Ginszeng gyökér

a VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben és a 6. Európai Gyógyszerkönyvben is megtalálható, hivatalos növényi drog, melynek elismert gyógyhatásai a következők:

- adaptogén (nem toxikus, emeli a szervezet ellenálló képességét a különböző stresszorokkal szemben, legyenek azok fizikai, kémiai vagy biológiai eredetűek)
- regulátor (normalizálja a szervezeti funkciókat: túlműködés esetén csökkenti, alulműködés esetén fokozza a szervezet funkcióit)
- tonizál, javítja a fizikai teljesítőképességet, a központi idegrendszert stimulálja, a testi és szellemi megterhelés következtében előálló korai kimerülés ellen hat, javítja a memóriát, fokozza a szervezet nem specifikus ellenálló-képességét, fokozza a szervezetben az RNS és a fehérje szintézist, általában az anabolitikus (felépítő) folyamatokat. Hatással van a szexuális életfolyamatokra, növeli a sperma produkciót, növeli a libidót, segíti a merevedést

Maca vagy perui zsázsa (Lepidium meyenii)

Az utóbbi években egyre többet lehet hallani egy perui "csodanövényről", a Macáról. A perui zsázsát kizárólag az Andok 4-5000 méter magasan fekvő területein termesztik. A növény a régió különösen nagy becsben tartott élelmiszere.
Főbb hatóanyagai:

 • szénhidrátok (60%)
 • fehérjék (10%)
 • étkezési rostok (8,5%)
 • zsír (2,2%)
 • valamint uridin, almasav és benzoil-származékai, glükozilonát.

Ásványi anyagokban (szelén, kalcium, magnézium, vas) és zsírsavakban (linolénsav, palmitinsav, olajsav) gazdag, emellett aminosavakat és különböző poliszacharidokat tartalmaz.
Két különleges hatóanyaga az (1R,3S)-1-metiltetrahidro-karbolin-3-karboxilsav, amely a központi idegrendszerre hat, és a p-metoxibenzil izotiocianát, melyet vágyserkentő hatásúként (afrodiziákum) tartanak számon.
Főbb hatásai:

 • első sorban kiváló élelmiszer,
 • afrodiziákum
 • a menopauza kellemetlen tüneteinek enyhítésében segíthet
 • egyes kutatások szerint fokozza a spermaszámot és a spermák életképességét
 • egyes források adaptogén növényként tartják számon.

Fontos hangsúlyozni, hogy a Maca elsősorban élelmiszer, melyet 2000 éve fogyasztanak. Az ősi hiedelmek szerint az inka harcosok, mielőtt hadba indultak volna, mindig fogyasztottak belőle, hogy ezzel is növeljék testi erejüket. Asszonyaik pedig azért fogyasztották, hogy fenntartsák fogamzó képességüket. A leginkább bizonyíthatónak látszó állítás az az, hogy a Maca növelheti a spermaszámot és a spermák életképességét.

Tudtad?

 • a Maca Vita Caféban kevesebb mint 3 g instant kávépor van, ennek ellenére a benne található ginszengpor és Maca-por miatt ez a DXN leginkább élénkítő hatású kávéja?
 • a Maca Eucafe és a Maca Vita Cafe kifejlesztésében a DXN európai munkatársai is közreműködtek?


Tudtad?

A fogyasztói árból kaphatsz árengedményt, akár 20 %-kal olcsóbban is vásárolhatsz! Ehhez mindössze két dolgot kell tenned:

 1. regisztrálni a Törzsvásárlói rendszerbe
 2. ezzel egyidőben legalább 100 pont értékben vásárolni.

Ha az első vásárlásod eléri a 100 pontot  - ez kb. 35-40.000Ft - akkor automatikusan bekerülsz a Törzsvásárlói rendszerbe és a 20% kedvezmény azonnal levonódik a termékek árából.